Pomozite nam da što više žena koje su operisale dojku postanu članice udruženja i dobiju na poklon besplatan vaučer za grudnjak!

Saopštenje za  medije       “Zato što ih volimo”

 

Krajem januara 2021 je započeo projekat "Zato što ih volimo" koji su nam obezbedili AVON-akcija za borbu protiv raka dojke  i Fond B92, i namenjen je ženama koje su lečene od raka dojke i članovi su udruženja pacijenata.

AVON i Fond B92, zajedno sa distributerima grudnjaka  Amoena (Imaco) i Anita (Sektol) grudnjaka obezbedili su 1395 grudnjaka za žene kojima su amputirane dojke zbog maligne bolesti. Ove grunjake će dobiti udruženja članice Nacionalne asocijacije lečenih od raka NALOR,  i još Europa Dona, Jefimija, Ženski centar Milica.

NALOR će svojih 1000 vaučera za ortopedski grudnjak podeliti ženama  članicama Društva za borbu protiv raka Sombor, Budimo zajedno Beograd, Asocijacija za unapređenje zdravlja Novi Sad, Društvo za borbu protiv raka Bačka Topola- Mali Idjoš, Udruženje Hrast Leskovac, Fondacija Zamisli Život  Dimitrovgrad, Diva Kragujevac, Vojvodjanska asocijacija lečenih od raka, Jedna uz drugu Subotica.

Ovaj projekat nije samo podela besplatnih vaučera za grudnjak , već je motiv da se žene obuče zbog čega je važno da nose grudnjak, kako pravilno izmeriti veličinu, kako izabrati najbolji grudnjak. Operisane žene ovo najbolje mogu da saznaju u lokalnim udruženjima u svojim gradovima. Zato će se ovi vaučeri deliti u udruženjima, ženama koje pristupe ili su već članovi udruženja, i koje će se na licu mesta informisati o dobrobitima koje nudi udruženje pacijenata, i uzeti učešće i u narednim akcijama. Ovom akcijom skrećemo pažnju i na to da ženi koja je operisala dojku  nije dovoljan samo jedan ortopedski  grudnjak godišnje na teret Fonda za zdravstvo.

Od početka februara vaučeri za besplatne grudnjake će biti  na raspolaganju ženama u Somboru, Beogradu, Novom Sadu,  Bačkoj Topoli, leskovcu, Dimitrovgradu i Kragujevcu.Udruženja iz ovih gradova će na svojim sajtovima, društvenim mrežama, i medijima informisati žene kako mogu da preuzmu veučere i dobiju grudnjake.

Projekat "Zato što ih volimo" traje do sredine oktobra.Tokom devet meseci realizacije projekta ćemo pratiti akcije svakog udruženja vezane za podelu grudnjaka, objavljivati na društvenim mrežama NALOR  i  sajtu www.nalor.co.rs

 

Distributeri grudnjaka su postavili na svojim sajtovima grudnjke koje su ponudili korisnicima u projektu, kao savet za  pravilni odabir  merenje veličine grudnjaka.

Na sajtu IMACO-AMOENA: https://www.imacodoo.com/avon-i-fond-b92-vaucer-za-ortopedski-grudnjak/

Na sajtu ANITA  http://grudnjacianita.rs/zatostoihvolimo.php

 

Društvo za borbu protiv raka u Somboru je dobilo 250 besplatnih vaučera za grudnjake namenjen ženama lečenim od raka dojke koje su članice ovog udruženja. Pozivamo žene koje su lečene od raka dojke iz Zapadno Bačkog okruga da se jave. Informacije se mogu  dobiti na tel udruženja 025 440044  ili  0611543579 (Mara Dobrić), ili u Centru Zdravka , Staparsku put C11( u zgradi Tri šešira), utorkom pre podne od 10 -11 sati i sredom popodne od 17-18 sati.

Share this article

Kontakt Info

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor
Prostorije udruženja:
CENTAR ZDRAVKA,
Staparski put C 11,
Radno vreme: 17-19 sati
Telefon
+381 (0)63 518 257
+381 (0)65 251 82 58

Poslovni podaci

PIB:
102094435

Matični broj:
08091099

Račun:
325-9500600018784-55  Vojvođanska banka

Ko smo...

Predsednica:
prim dr Đerđi Sarić
Zamenica:
Slavica Periškić, profesor
Sekretarka:
Vesela Savin dipl. ecc.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša 
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić