Akcija Zdravka, 20 godina trajemo, jedan od razloga što se u našoj sredini skrining bolje sprovodi....hvala Danijeli Mirčeta i našim Somborskim...

Naša članica udruženja, Milica Marinković , koja već blizu 30 godina sa nama realizuje akcije Društva za borbu protiv raka u Somboru, odselila se u Australiju. Eto, sad ćemo imati i aktivnu prekookeansku, interkontinentalnu  saradnju.

U Somborskim novinama od 4.11.2022 je priča naše Tatjane Kolar, o životu sa bolesti, o lečenju raka dojke. Ona je učiteljica, i njeno prirodno okruženje porodica i učionica su joj pomogli da pobedjuje bolest.

U Apatinu je  26.10. 2022 održana tribina  u organizaciji  UG "Za Aoatin" i biblioteke "Miodrag Borisavljević" pod nazivom "Osvrni se oko sebe, nekom treba tvoja pažnja". Govorili su: Biljana Benić, Đerđi Šarić, Tatjana Kolar, Milica Marinković.

Zajednički odlazak u bioskop, podstiče na pokret, učešće u društvenom životu zajednice. DRUŠTVO ZA BORBU PROTIV RAKA U SOMBORU, udruženje pacijenata lečenih od raka

U Centru Zdravka u Somboru se dogovaramo, planiramo,družimo i smejemo. Najvažnije, pomažemo jedni drugima da lakše prodjemo kroz lečenje maligne bolesti, ohrabrujemo se za nove izazove.Ne samo u OKTOBRU mesecu borbe protiv raka, već kontinuirano, tokom cele godine. Pridružite nam se! Ako poznajete nekog kome treba pomoć, preporučite nas! 025440044

Da geslo "Osvrni se oko sebe, nekom treba tvoja pažnja" nisu samo puste reči već i način života članova Društva za borbu protiv raka potvrdili smo sredinom septembra posetom Domu za stare i penzionere u Apatinu. Naša članica Matilda Zupančič ima 85 godina, i  od aprila ove godine je korisnica ovog Doma. Dočekala nas je  iskreno dirnuta našom pažnjom, veoma doterana i vesela. Proveli smo ugodno popodne na  obali Dunava  prisećajući se zajedničkih uspomena, dogodovština, pa i nestašluka.
Sa osmehom smo vratili našu Matildu u Dom i obećali skoro vidjenje.

Pedeset članova Drustva za borbu protiv raka Sombor,članova iz Apatina i predstavnici prijateljskih udruženja iz Novog Sada su boravili pet poslednjih avgustovskih dana na planini Tara, u Miloševom konaku na Kaludjerskim barama. Posetili smo Sunčanu reku, Podzemni grad "Kamena devojka" u Malom Zvorniku, vozili se "Šarganskom osmicom" do Mećavnika, plovili kanjonom Drine do Kamengrada u Višegradu. Uz neprekidan smeh i pesmu, lakše smo savladavali uspone na šetačkim stazama. Umorni i opijeni mirisom borova, uveče smo slušali priču o vodi i prisećali se veselih doživljaja sa naših brojnih zajednickih izleta,eskurzija i letovanja.
Iz Apatina je putovalo dvanaest clanova Drustva. Eskurziju je besprekorno organizovala naša članica Ružica Pekez, a mnogo su nam pomogli i vaučeri Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija.

Članica Drustva za borbu protiv raka Biljana Benić iz Apatina je dobila titulu "Majstora pera" na svecanosti u Biblioteci grada Beograda. Ova titula je usledila nakon pet osvojenih nagrada na konkursu "Draganova nagrada" za putopise osoba starijih od 60godina. promovisana u "majstora pera."

"Svi smo mi samo kosmički putnici kroz vreme iznad svega zeljni nežnosti "napisala je Biljana Benic u svom ovogodisnjem putopisu objavljenom u zbirci "Osvojeni horizonti".

Jedanaest članova Drustva za borbu protiv raka iz Sombora i Apatina su letovali od 13-24.juna 2022 u Leptokariji,Olimpijskoj regiji u Grckoj. Uz dugotrajne razgovore, kupanje i suncanje, izlete po zelenom, moćnom Olimpu na čijem su vrhu svoj nektar ispijali grčki bogovi, dani su brzo protekli.

Vratili smo se očeličeni suncem i smehom u naše uobičajene živote.

Biljana Benić

Strana 1 od 41

Kontakt Info

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor
Prostorije udruženja:
CENTAR ZDRAVKA,
Staparski put C 11,
Radno vreme: 17-19 sati
Telefon
+381 (0)63 518 257
+381 (0)65 251 82 58

Poslovni podaci

PIB:
102094435

Matični broj:
08091099

Račun:
325-9500600018784-55  Vojvođanska banka

Ko smo...

Predsednica:
prim dr Đerđi Sarić
Zamenica:
Slavica Periškić, profesor
Sekretarka:
Vesela Savin dipl. ecc.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša 
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić